De Beursvloer

3 november 2017

De Beursvloer is een jaarlijks terugkerend event van de Vrijwilligerscentrale Haarlemmermeer waar geen aandelen worden verhandeld, maar vrijwilligerswerk. Deze vorm van matchen op lokaal niveau bewijst nog steeds én steeds meer zijn waarde.

Bij deze “matches” wordt mankracht, materialen en kennis aangeboden. De ontvangende partij zet hier een interessante tegenprestatie tegenover. Er ontstaat voor beide partijen een win-win situatie. Zo worden in een tijdsbestek van twee uur (hulp)vragen vanuit verenigingen en maatschappelijke organisaties ingevuld door aanbiedingen vanuit het bedrijfsleven.

Flyer Beursvloer Haarlemmermeer

13e Editie Beursvloer Haarlemmermeer zeer geslaagd!

4Proces winnaar MBO Award en Vrijwilligers Beursvloer ontvangen Pluim

Op vrijdag 3 november 2017. vond de Beursvloer Haarlemmermeer, onderdeel van MeerWaarde, plaats in het Raadhuis in Hoofddorp.

De Beursvloer Haarlemmermeer is een succesvol jaarlijks terugkerend event. Zakelijk Haarlemmermeer en maatschappelijke organisaties ontmoeten elkaar en verbinden zich aan elkaar door het maken van mooie en bijzondere matches.

MeerWaarde staat voor het verbinden van mensen aan elkaar en voor het bouwen aan duurzame netwerken. De Beursvloer past daarom goed in deze visie waarbij bedrijven en maatschappelijke organisaties aan elkaar verbonden worden.

Wethouder Tom Horn deelde aan 25 vrijwilligers van de VrijwilligersCentrale Haarlemmermeer de Meer voor Elkaar-pluim uit. Deze 25 vrijwilligers werken al ruim 10 jaar mee aan de organisatie van de Beursvloer onder de coördinatie van Wilfred de Bats-Bosma (sociaal werker MeerWaarde). Wilfred organiseerde de Beursvloer voor de 10e keer en ook zij werd hiervoor in het zonnetje gezet.

Onder leiding van Jason Houtkamp werd er via de hoekmannen op een gezellige manier druk gehandeld in vraag en aanbod van de enthousiaste deelnemers. Er zijn tijdens de Beursvloer 89 indrukwekkende en zeer uiteenlopende matches gemaakt en deze werden bekrachtigd door notaris Tasseron, waarna de partijen door Kees van der Veer op de foto gezet. In de dagen na de Beursvloer zijn nog meerdere matches tot stand gekomen.

Bij de jury vielen de door Stichting Maatvast en 4Proces gemaakte matches op als “bijzonder maatschappelijk betrokken”. Uit handen van wethouder Ap Reinders en Renata Fideli, directeur-bestuurder MeerWaarde, ontving Maatvast de aanmoedigingsprijs en 4Proces de MBO Award.

MBO staat voor Maatschappelijk Betrokken Ondernemen.

Voor 4Proces-digitale optimalisatie was het de eerste keer dat dit bedrijf aan de Beursvloer deelnam. Directeur Arjan Warmerdam zei in zijn dankwoord dat zijn ICT-bedrijf het belangrijk vindt maatschappelijk betrokken te zijn, en niet alleen tijdens deze Beursvloer maar ook binnen hun personeelsbeleid.

Volgend jaar wordt de 14e Beursvloer Haarlemmermeer georganiseerd.

MBO Award

De Beursvloer wordt afgesloten met de uitreiking van de MBO Award, dit is een waardering voor het bedrijf met de meest inspirerende en/of innovatieve match op het gebied van maatschappelijk betrokken ondernemen.
De

MBO Award is een bronzen beeld, gemaakt door de Haarlemmermeerse kunstenares Betty Nieuwenweg.
Naast het prachtige beeld wordt de winnaar van de award beloond met persaandacht in de lokale media en radio.
Winnaar 2017: 4Proces

Speciale waardering was er voor Maatvast.

Foto: Kees van der Veer

Arjan Warmerdam van 4Proces geflankeerd door wethouder Ap Reinders en Wilfred de Bats-Bosma

 

Beursvloer 2017

3 november 2017

Raadhuis Hoofddorp
Raadhuisplein 1
2132 TZ Hoofddorp

Programma Beursvloer

3 november 2017

Vanaf 15:30
Ontvangst in het Raadhuis te Hoofddorp
16:00
Opening Beursvloer door wethouder Tom Horn en Renata Fideli; directeur/bestuurder MeerWaarde
16:10
Handelen kan beginnen. De presentatie is in handen van Jason Houtkamp
18:00
Sluiten van de Beurs en bekendmaking matches
18:05
Uitreiking van de MBO Award door wethouder Ap Reinders en de winnaars van 2016: CopyPartners en BeInk
tot 18:30
Nog even napraten

Meld je aan voor onze nieuwsbrief