Vrijwilligers

Er zijn talloze redenen waarom je kunt kiezen voor vrijwilligerswerk: je wilt graag iets nuttigs doen, iets voor anderen betekenen, sociale contacten opdoen, een gat op je CV voorkomen, etc. Vrijwilligers zijn onmisbaar voor onze gemeente. Zonder inzet van vrijwilligers zou er in Haarlemmermeer veel minder tot stand komen: worden er veel minder (sport)activiteiten voor kinderen georganiseerd, zijn er minder mensen die bij ouderen op bezoek gaan, zouden maatjesprojecten meer moeite hebben te kunnen blijven bestaan en ga zo maar door.

Vrijwilligerswerk help ook jou!
•  Je blijft actief, ook als je werkloos bent, doet werkervaring op en vergroot daardoor de kans op een betaalde baan.
•  Je doet iets waardevols voor een ander, maar óók voor jezelf. Door vrijwilligerswerk te doen doe je sociale contacten op met  medevrijwilligers, collega’s, maar ook met nieuwe organisaties.
• Vrijwilligerswerk biedt je kansen om nieuwe leerervaringen op te doen en je bestaande kennis en vaardigheden uit te breiden.

Vragen?

Voor al je vragen kun je bij ons terecht. Dit kan telefonisch, via email of tijdens onze spreekuren. Op de contactpagina vind je alle mogelijkheden.

Je zoekt vrijwilligerswerk

  • Een zinvolle tijdsbesteding
  • Het overbrengen van eerder opgedane ervaring en kennis
  • Misschien wel een opstap naar (nieuw) betaald werk
  • Een bron van waardering
  • Een manier om nieuwe mensen te ontmoeten of
  • De kans om eens iets heel anders te doen

…dan is vrijwilligerswerk misschien wel iets voor jou!

Uitgelicht!

Volgende week start de week tegen de eenzaamheid (22 sep – 1 okt). Een kopje koffie, een telefoongesprek of samen herinneringen ophalen. Aan wie denk jij deze week?

Dinsdag 20 september as vindt de bijeenkomst over eenzaamheid plaats, deelname is gratis! Meld je direct aan. Meer workshop en cursussen van de Vrijwilligersacademie inzien?

Voor ieder wat wils

De VrijwilligersCentrale Haarlemmermeer heeft diverse vacatures in het bestand, kijk in haarlemmermeervoorelkaar of er iets voor je bij zit.
Weet je nog niet welk vrijwilligerwerk bij jou zou passen? De consulenten van Haarlemmermeer voor Elkaar kunnen je ook helpen bij het maken van een keuze voor passend vrijwilligerswerk. Je kunt een afspraak maken om langs te komen tijdens het spreekuur.

Je doet vrijwilligerswerk

VrijwilligersCentrale Haarlemmermeer en Gemeente Haarlemmermeer hechten veel waarde aan vrijwilligers:

  • Alle Haarlemmermeerse vrijwilligers zijn verzekerd tijdens het vrijwilligerswerk.
  • Tijdens de jaarlijkse nationale vrijwilligersdag worden Haarlemmermeerse vrijwilligers in het zonnetje gezet, dit jaar op zaterdag 10 december 2016. Meer informatie?

Vragen over uw vrijwilligerswerk?

  • Hoe word er over het algemeen omgegaan met onkostenvergoedingen en wat voor een invloed heeft dat op de belastingen?
  • Wat zijn de gevolgen van vrijwilligerswerk op mijn uitkering?

NLdoet: 9 en 10 maart 2018

Het Oranje Fonds organiseert op 9 en 10 maart 2018, samen met duizenden organisaties in het land, NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland.

NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. In 2017 waren er 80 klussen in de Haarlemmermeer, waar meer dan 1.000 vrijwilligers aan hebben deelgenomen.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief