VrijwilligersCentrale HAARLEMMERMEER

023 - 569 88 71
Waarmee kunnen wij u helpen?

Heb je ook interesse in andere workshops van de VrijwilligersAcademie?
Kijk dan hier.

VrijwilligersAcademie: Digisterker Badhoevedorp

4, 11 en 18 april
9:00-10:30 uur
Bibliotheek Badhoevedorp
Kosteloos

De bibliotheek Haarlemmermeer organiseert de cursus: 'Digisterker'.

Bij de overheid kun je steeds meer zaken digitaal regelen. Naast de belastingaangifte kun je thuis achter je computer ook je donorregistratie regelen of je pensioenoverzicht bekijken. Niet iedereen vindt het makkelijk om zijn weg te vinden bij de digitale overheid. Voor hen is de cursus ‘Digisterker’ ontwikkeld.

DigiD

Met de cursus ‘Digisterker’ verbeter je stap voor stap je vaardigheden met betrekking tot de digitale overheid. Hierbij worden verschillende aspecten van deze vorm van digitale dienstverlening behandeld en geoefend. Je leert hoe je een DigiD kunt aanvragen en wat je kunt doen als je de inloggegevens van je DigiD niet meer weet. Ook wordt er getoond hoe je iemand kunt machtigen om namens jou zaken te regelen bij de overheid. Als je eenmaal een DigiD hebt leer je hoe je hiermee toegang kan krijgen tot persoonlijke gegevens als je pensioenoverzicht, je toeslagen en je persoonlijke postbus met digitale berichten van de belastingdienst en andere instanties.

Donor

Ook wordt er aandacht besteed aan hoe je bepaalt welke zorgverleners toegang mogen hebben tot je medische gegevens en hoe je eenvoudig je donorregistratie regelt. Tot slot wordt ook de website van de gemeente Haarlemmermeer behandeld en de zaken en diensten die je vanuit huis met de gemeente kunt regelen.

Drie lessen

De cursus bestaat uit drie bijeenkomsten op donderdag van 09:00-10:30 uur in de Bibliotheek Badhoevedorp en wordt door gecertificeerde docenten in kleine groepen gegeven. Aan het volgen van de cursus zijn géén kosten verbonden. Wel is het aan te raden het cursusboek aan te schaffen, de kosten hiervan bedragen €16,00.
Lesdagen: 4, 11 en 18 april 2022

Inschrijven

Inschrijven kan per telefoon (020-6593409), bij de klantenservice in de Bibliotheek Badhoevedorp of per e-mail (klantenserviceBHD@debibliotheekhaarlemmermeer.nl).

Vragen of meer informatie?

023-569 88 71
vrijwilligerscentrale@meerwaarde.nl
Dokter Van Dorstenstraat 1
2132 JR Hoofddorp