VrijwilligersCentrale HAARLEMMERMEER

023 - 569 88 71
Waarmee kunnen wij u helpen?

Heb je ook interesse in andere workshops van de VrijwilligersAcademie?
Kijk dan hier.

VrijwilligersAcademie: Luisteren zonder oordeel

Woensdag 19 en 26 januari
13:00-16:00 uur
Leonardo Da Vinciplein 73, Haarlem
Kosteloos

De Herstelacademie organiseert de cursus: 'Luisteren zonder oordeel'.

Een gesprek start met goed kunnen luisteren. Maar hoe zorg je ervoor dat je wegblijft, of je in ieder geval bewust wordt, van de oordelen en aannames die je doet. In deze workshop gaan we daar mee aan de slag en wordt het een duidelijk waarom we maar 1 mond hebben en 2 oren.

Deze tweedaagse workshop is speciaal bedoeld voor ervaringsdeskundigen, hulpverleners, maatschappelijk werkers, enz. die beroepsmatig goed moeten kunnen luisteren, zonder dat daarbij eigen ervaringen en oordelen in de weg gaan zitten. Behoor je niet tot deze doelgroep, maar spreekt het onderwerp je wel aan, dan ben je natuurlijk van harte welkom om deel te nemen aan deze workshop. Je gaat leren hoe je bewust kan worden, dat je door aannames te snel met een oordeel komt. Het is de kunst om daar afstand van te nemen en verder oordeelloos het gesprek te kunnen voeren. Dus naast die bewustwording leer je hoe je met die aannames om kunt gaan. Dit zijn skills die goed van pas kunnen komen als jij bijvoorbeeld een maatje bent van iemand of vrijwilligerswerk doet waarbij je veel met mensen werkt.

Aan het einde van de workshop krijg je een bewijs van deelname en een handig kaartje met ezelsbruggetjes en tips om je scherp te houden.Praktische informatie

Waar

Herstelacademie, Leonardo Da Vinciplein 73, eerste etage, Haarlem

Vragen of meer informatie?

023-569 88 71
vrijwilligerscentrale@meerwaarde.nl
Dokter Van Dorstenstraat 1
2132 JR Hoofddorp