VrijwilligersCentrale HAARLEMMERMEER

023 - 569 88 71
Waarmee kunnen wij u helpen?
naar nieuwsoverzicht

Onnodige regeldruk voor vrijwilligers in besturen

Alle verenigingen, stichtingen en coöperaties moeten hun bestuursleden inschrijven in het UBO-register voor 27 maart 2022, zodat de overheid weet wie de Uiteindelijk Belanghebbende is van jouw vrijwilligersorganisatie. Of je nu een budget van 500 euro of van 500.000 euro hebt, maakt helemaal niets uit. Het is één van de vele regels die de afgelopen jaren over het vrijwilligerswerk is uitgestort. Denk ook aan die complexe AVG (privacywetgeving) of de WBTR (Bestuur en Toezicht), of de BTW voor denksportverenigingen. Of aan de Wwft, die ervoor zorgt dat banken zoveel moeilijke vragen stellen omdat een vrijwilligersorganisatie misschien wel geld wit wast of terrorisme financiert!

 Veel van deze wet- en regelgeving is moeilijk, technisch, super onduidelijk én, belangrijker, eigenlijk helemaal niet van toepassing op met name kleinere vrijwilligersorganisaties. Ze hebben er voornamelijk last van. Je bent er een hoop tijd én geld aan kwijt. En dat terwijl er toch al zoveel komt kijken bij het runnen van een vrijwilligersorganisatie.

 Wordt jouw vrijwilligersorganisatie ook overspoeld door regelgeving? Kijk dan op de website van het NOV voor meer informatie.

Kijk voor meer informatie over het UBO-register op de website van de Kamer van Koophandel (KvK) ook voor veel gestelde vragen over het UBO-register kun je op de website terecht of neem contact op met één van hun adviseurs.

Vragen of meer informatie?

023-569 88 71
vrijwilligerscentrale@meerwaarde.nl
Dokter Van Dorstenstraat 1
2132 JR Hoofddorp