VrijwilligersCentrale HAARLEMMERMEER

023 - 569 88 71
Waarmee kunnen wij u helpen?

Wil je meer weten?


Roxanna Booms<br/>Roxanna.Booms@meerwaarde.nl

Roxanna Booms
Roxanna.Booms@meerwaarde.nl
023-569 88 71

 

= Vitamine V =

Tijdens Vitamine V sessies worden er samen met andere maatschappelijke organisaties gekeken naar bepaalde vraagstukken. De kennis van de een kan namelijk de oplossing voor de ander zijn. In mei en juni 2023 staat het thema: "Expeditie Nieuwe Gezichten" centraal, een andere, verfrissende manier van vrijwilligerswerving. De Expeditie Nieuwe Gezichten is onderdeel van de campagne Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet van 2021 - een initiatief van vrijwilligersorganisaties uit het hele land in samenwerking met Vereniging NOV.

Wat is Expeditie Nieuwe Gezichten?

De Expeditie Nieuwe Gezichten is een manier om nieuwe vrijwilligers te werven. Dat vraagt om een aantal bewuste keuzes. Waarbij je je leert te verplaatsen in de schoenen van de ander. Waarbij je met kleine stapjes werkt naar je doel. Waarbij je inzicht krijgt in de drempels die een ander ervaart in jouw organisatie. Het is een methode die niet alleen bij de mogelijke vrijwilligers wat te weeg brengt, maar dus ook bij de je eigen organisatie.  Onderdelen uit de gedragspsychologie, design thinking, de vrijwilligersreis en het Jam Cultures Spel komen aan bod. 

Waarom deelnemen?

  • Je wil van het werven van nieuwe vrijwilligers uit een andere doelgroep nu echt werk maken, maar je zoekt nog waar je moet beginnen?
  • Je wil graag gebruik maken van de inzichten van anderen, maar weet niet waar je het moet zoeken?
  • Je bent op zoek naar ondersteuning om je eigen plannen te maken?

Wat levert het op?

  • Je gaat planmatig aan de slag om je eigen organisatie aantrekkelijker, toegankelijker en bekender te maken voor nieuwe gezichten.
  • Je vergroot je expertise over de achtergronden van verschillende doelgroepen van nieuwe gezichten: hoe ben je echt toegankelijk voor de door jouw gekozen doelgroep?
  • Je vergroot je netwerk met andere organisaties of onderdelen van een organisatie. Je helpt elkaar en weet elkaar voor de toekomst te vinden. 
  • Je leert werken met een methode waarmee je in korte tijd ook andere veranderingen voor elkaar kunt krijgen.
  • Je wordt ge├»nspireerd door ervaringsverhalen van anderen.

Praktische Informatie

Dinsdag 23 mei 2023: 15:00-17:00 uur

Donderdag 8 juni 2023: 15:00-17:00 uur

Vragen of meer informatie?

023-569 88 71
vrijwilligerscentrale@meerwaarde.nl
Dokter Van Dorstenstraat 1
2132 JR Hoofddorp