VrijwilligersCentrale HAARLEMMERMEER

023 - 569 88 71
Waarmee kunnen wij u helpen?

Wil je meer weten over het Vrijwillig Traineeship of jongeren verwelkomen binnen jouw organisatie? 

Josefine Scheepmaker
vrijwilligtraineeship@meerwaarde.nl 
Wil je meer informatie dan kan je mij bellen of een appje sturen: 06 3896 4660.

Vrijwillig Traineeship

Maak je organisatie jongerenproof en doe mee aan het Vrijwillig Traineeship

Tijdens het project gaan jongeren tussen 16-27 jaar een half jaar lang bij drie maatschappelijke organisaties vrijwilligerswerk doen. Bij elke organisatie doen ze acht weken lang een dagdeel per week (4 uur) vrijwilligerswerk. Tijdens het Vrijwillig Traineeship doen de jongeren werkervaring op, ontmoeten ze nieuwe mensen en ontdekken ze hun talenten. Het Vrijwillig Traineeship heeft als doel jongeren maatschappelijk te betrekken en te motiveren om vrijwilligerswerk te doen. Daarnaast worden de trainees gestimuleerd zichzelf tijdens het Traineeship te ontwikkelen. Na afronding van het traject ontvangen de trainees een certificaat.  

Het tweede doel is het jongerenproof maken van de maatschappelijke organisaties. Deze jongeren lopen tijdens hun traineeship tegen zaken aan, waar jij niet aan gedacht hebt. Een onderdeel is dat de jongeren jullie ook van deze feedback gaan voorzien.  


Voor wie

Jongeren uit Haarlemmermeer tussen de 16-27 jaar kunnen meedoen met het Vrijwillig Traineeship. Sommige deelnemers zitten nog op school, anderen studeren of werken. Het project is ook geschikt voor schoolverlaters, werkzoekenden en jongeren met een tussenjaar. Samen met hun coach vanuit MeerWaarde kunnen de jongeren uitzoeken wat ze leuk vinden, wat voor soort werk goed bij hen past en hun talenten (her)ontdekken. 

Meedoen

Wil jij als maatschappelijke organisatie deelnemen aan dit unieke project waarbij jongeren en maatschappelijke organisaties van elkaar leren? Dat kan! Tijdens het half jaar van het Vrijwillig Traineeship gaan de jongeren aan de slag bij drie maatschappelijke organisaties, welke organisaties dit zijn, ligt aan de interesses van de jongeren. Als deelnemende organisatie vragen wij je te voldoen aan de volgende eisen:

  • Je wil leren van en met jongeren
  • Je zorgt voor één aanspreekpunt voor de projectleider en trainees
  • Je wil de jongeren goed begeleiden op de werkvloer
  • Er is ruimte voor eigen inbreng en ideeën van de jongeren


Vragen of meer informatie?

023-569 88 71
vrijwilligerscentrale@meerwaarde.nl
Dokter Van Dorstenstraat 1
2132 JR Hoofddorp